به گزارش ایرنا، صدر پس از رایزنی های گسترده با 'سید عمار حکیم' رهبر 'جریان حکمت ملی' درباره تشکیل دولت آینده عراق، جمعه شب با سفیران کشورهای همسایه عراق دیدار کرد.
سفیران عربستان، ترکیه، سوریه، کویت و اردن جمعه شب در 'نجف اشرف' به صورت دسته جمعی با مقتدا صدر دیدار کرده و پیرامون آینده عراق و دولت آتی این کشور و اوضاع منطقه و جهان بحث و تبادل نظر کردند.
'رائد فهمی' دبیرکل 'حزب کمونیست عراق' و متحد صدر در فهرست انتخابی 'سائرون' گفته است که رایزنی ها و تماس های اولیه با همه گروه های سیاسی عراقی برای تشکیل دولت آینده آغاز شده است.
وی با اشاره به رایزنی های اولیه ای که صدر با حکیم در نجف اشرف داشته، افزود که برخی از گروه های سیاسی از جمله گروه 'ایاد علاوی' معاون رییس جمهوری و 'خمیس خنجر' عضو فهرست انتخابی 'القرار' موافقت اولیه را برای ائتلاف سیاسی با فهرست انتخابی سائرون اعلام کرده اند.
وی اضافه کرد که گروه های 'نسل نو' (شاسوار عبدالواحد)، حزب 'دمکرات کردستان عراق' (مسعود بارزانی)، 'ائتلاف وطنیه' (ایاد علاوی) و 'القرار' (خمیس الخنجر) تاکنون برای ائتلاف سیاسی با سائرون اعلام آمادگی کرده اند.
صدر که فهرست انتخابی او با 54 کرسی، پیشتاز چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق شد، این روزها در کسوت مرد اول سیاست این کشور، می کوشد، دولتی متناسب با آنچه شعار داده، تشکیل دهد.
به اعتقاد کارشناسان، صدر در عین حال ضمن دیدار با سفیران کشورهای همسایه عراق، می کوشد هرگونه مخالفت خارجی را در قبال دولت آینده به حداقل برساند تا دولت آتی هم از داخل دارای پشتوانه قوی سیاسی و هم از خارج دارای مقبولیت منطقه ای و بین المللی باشد.
یادآور می شود که این مقتدا صدر نیست که فقط به دنبال تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی برای تشکیل دولت آینده این کشور است، بلکه به موازات آن گروه های دیگر پیروز انتخابات عراق نیز در حال رایزنی در این راستا هستند.
مهمترین رقیب سیاسی صدر، یعنی 'نوری المالکی' رهبر ائتلاف 'دولت قانون' نیز این روزها در حال رایزنی های داخلی و دیدار با مقامات خارجی به منظور پیشی گرفتن از صدر و تشکیل ائتلاف بزرگ پارلمانی عراق است.
در حالی که برخی از رهبران سیاسی عراق این روزها سخت سرگرم رایزنی های سیاسی برای تشکیل دولت آینده هستند، اما همچنان سایه تخلفات گسترده در این دوره، تمامیت انتخابات را در معرض تهدید قرار داده است.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، در ساعات اولیه پس از نیمه شب گذشته و بامداد امروز (شنبه) نتائج اولیه انتخابات را در همه استان های این کشور اعلام کرد. پارلمان عراق قرار است امروز شنبه جلسه ای فوق العاده برای بررسی انتخابات 22 اردیبهشت ماه 97 برگزار کند.
تعدادی از نمایندگان پارلمان نسبت به آنچه تخلفات گسترده انتخاباتی می خوانند و همچنین میزان پایین مشارکت مردمی در این دوره از انتخابات اعتراض دارند و برخی حرف و حدیث ها از احتمال ابطال کلی انتخابات سخن می گوید.
برخی از جریان های سیاسی از جمله حزب 'ترکمن ایلی' در شمال عراق، تهدید کرده که اگر کمیسیون عالی مستقل انتخابات - به گفته این تشکل سیاسی - به تخلفات گسترده در انتخابات کرکوک رسیدگی نکند، دعوت به نافرمانی مدنی می کند.
با وجود این، برخی گروه های پیروز (نسبی) انتخابات از یکسو نسبت به تخلفات و دستکاری آراء اعتراض دارند و از سوی دیگر رایزنی ها را بر مبنای نتائج فعلی انتخابات، برای تشکیل دولت آینده ادامه می دهند.
چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق شنبه گذشته با حضور 27 ائتلاف انتخاباتی و 205 حزب و جریان سیاسی برگزار شد و در مجموع در 88 فهرست انتخاباتی برای تصدی کرسی های پارلمان (329 کرسی) با همدیگر به رقابت پرداختند.
نتایج نهایی اعلام شده حاکی است: ائتلاف های انتخاباتی سائرون 54، الفتح 47، النصر 42، دولت قانون 25، حزب دمکرات کردستان عراق (مسعود بارزانی) 25 ، الوطنیه (ایاد علاوی) 21 و الحکمه (سیدعمار الحکیم) 19 کرسی را از آن خود کرده اند.
این نخستین انتخابات پساداعش در عراق بود و 44.5 درصد مردم در آن شرکت کردند.
نظر شما